Hulp vragen is lastig, hulp krijgen is erg welkom! Veronique Smits

Expertisecentrum en helpende hand

Centrum Mantelzorg is het adviespunt en expertisecentrum voor mantelzorgers, professionals en vrijwilligers in het Land van Cuijk. Je kunt bij ons terecht voor tips, lotgenotencontact, voorzieningen en regelingen, advies, cursussen, training en ondersteuning. Wij hebben uitgebreide kennis en informatie in huis rondom mantelzorg, welzijn en zorg in het algemeen. Stel ons gerust je vraag!

Bijvoorbeeld:
· Waar vind ik een vrijwilliger die mij kan vervangen of verlichten?
· Hoe signaleer ik overbelasting bij mezelf of een ander?
· Wat zijn de mogelijkheden voor cursussen of lotgenotencontact?
· Welke tips zijn er voor jonge mantelzorgers?
· Wat is de ziekte van Parkinson en hoe ga ik ermee om?
· Wat kan ik doen om beter samen te werken in de zorg?

Met deze en vele andere vragen kun je bij ons terecht. Wij helpen je graag!

Onze visie
We zijn tegenwoordig steeds meer op elkaar aangewezen als het om zorg gaat. Ouderen blijven langer thuis, mensen worden eerder uit het ziekenhuis ontslagen, indicaties voor opname in een zorginstelling worden minder snel afgegeven. Iedereen kan zomaar ineens mantelzorger worden, en er wordt veel van mantelzorgers verwacht. Centrum Mantelzorg streeft naar de herkenning en erkenning van mantelzorgers, met aandacht en ruimte voor hun zorgtaken en hun wensen. Welke zorg wil en kan je als mantelzorger verlenen? En wat heb je daarvoor nodig? Goede en gelijkwaardige samenwerking tussen zorgprofessionals en mantelzorgers is belangrijk. Zo zorgen we ervoor dat mantelzorgers voldoening uit hun zorgtaken blijven halen, de regie over hun leven houden en niet overbelast raken.


Onze missie
De herkenning en erkenning van mantelzorgers in het Land van Cuijk bevorderen: dat is ons doel. We bieden expertise, zorgen voor bewustwording, innoveren en fungeren als aanjager op dit gebied. Mantelzorgers kunnen bij ons terecht voor informatie, advies, voorzieningen, regelingen en cursussen. Ook bieden we ondersteuning aan professionals en vrijwilligers die met mantelzorgers te maken hebben. Met onze inzet helpen we mantelzorgers om hun mantelzorg met voldoening te verlenen en de regie over hun eigen leven te houden.

Jaarverslag 2019 lees meer


Centrum Mantelzorg is een initiatief van de Gemeenten in het Land van Cuijk. Uitvoering van de dienstverlening vindt plaats door Pantein. Wilt u meer weten over hoe we omgaan met privacy, lees dan de volgende informatie: http://www.pantein.nl/pantein-privacy